jongereHet leven van een puber lijkt vaak een rit in de achtbaan.

Dat kan leuk zijn, spannend, maar ook heel vermoeiend en soms beangstigend.
De puberteit – de overgang van kind naar jongvolwassene – is een roerige tijd. Zowel lichamelijk als psychisch verandert er veel voor je. Op school, thuis en op je (sport)club wordt er veel van je verwacht. Hoe doe je dat allemaal?

Misschien voel je je niet begrepen, is er thuis vaak ruzie of maak je je zorgen over hoe je eruit ziet. En dan ook nog eens je schoolresultaten… Ik help je graag het hoofd koel te houden. Alle jongeren in de puberteit ervaren wel eens problemen. Dit gaat vaak vanzelf weer over.

Soms duurt het wat langer, dan is er misschien meer aan de hand. Je voelt je somber, depressief en piekert veel. Je maakt je veel zorgen over hoe anderen over je denken, je durft geen spreekbeurt te houden of vindt het moeilijk om vriendschappen te sluiten. Gelukkig kunnen we daar iets aan doen!

Ik luister naar wat je dwars zit en samen kijken we naar wat jou kan helpen. Afhankelijk van je situatie betrekken we ook je ouders bij de gesprekken. Soms is het handig om een intelligentietest te doen, om te zien of je problemen daarmee te maken hebben.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met mij op.