Ik ga ervan uit dat ieder mens de mogelijkheden in zich heeft om zijn of haar leven vorm te geven. De psychologische zorg die ik bied is erop gericht u te helpen bij het vinden van oplossingen die bij u passen. U ontdekt (weer) waar uw kracht ligt.

Ik vind het belangrijk dat er een goed contact is met mijn cliënten. Dit contact ontstaat door wederzijds vertrouwen. U kunt alles bij mij kwijt, zonder dat ik iets gek of raar vind. U voelt zich welkom, gehoord en begrepen. Veranderen is in beweging komen, groeien en evenwicht vinden. Ik ondersteun u daar graag bij.

Ik werk met kinderen en hun oudersjongeren  en volwassenen uit alle culturen met uiteenlopende klachten, ongeacht hun seksuele geaardheid.

Intake
In het eerste gesprek (de intake) maken we een overzicht van uw klachten en bespreken we wat u wilt. Op basis hiervan maak ik een voorstel voor uw behandeling. Als u hiermee akkoord gaat, start de behandeling.

Als ik een kind of jongere behandel, is het eerste gesprek altijd samen met de ouders. Ik vind het belangrijk om zowel de mening van het kind of de jongere als die van de ouders te horen. Als dit nodig of wenselijk is praat ik ook even alleen met u als ouders

Behandeling
Tijdens de behandeling zoeken we naar mogelijkheden om problemen beter hanteerbaar te maken. Daarbij kijken we vooral naar de toekomst. Ik ben er geen voorstander van om onnodig in het verleden te wroeten. Ik maak gebruik van verschillende behandelmethoden  en ontspanningsoefeningen.

Bij behandeling van een kind (6 t/m 12 jaar) wordt hij/zij zoveel mogelijk bij de gesprekken betrokken, maar het is ook mogelijk om de gesprekken alleen met de ouders te voeren.

Voor effectieve veranderingen is het nodig om ook buiten de therapie om te oefenen. U krijgt daarom regelmatig huiswerkopdrachten om alleen of met een ander aan de slag te gaan.