“Veranderen is in beweging komen, groeien en evenwicht vinden.”  

Rita Nabi

Over mij

Ik ben geboren in Suriname en kwam op 16-jarige leeftijd naar Nederland. Ik ervaar het als een rijkdom dat ik in verschillende culturen ben opgegroeid. Als psycholoog helpt mij dit me in te leven in mensen met verschillende achtergronden.

Mijn Visie  

“Veranderen is in beweging komen, groeien en evenwicht vinden.”

Dat is soms best lastig, maar ik ondersteun u graag bij uw verandering. In mijn praktijk maak ik vooral gebruik van de cognitieve gedragstherapie. Daarnaast werk ik volgens drie principes die voor mij belangrijk zijn: 

 

Kijken naar een oplossing

Wat ik ook een heel mooi aspect vind van mijn werk is het samen zoeken naar een oplossing. Ik blijf het bijzonder vinden dat veel problemen zich al (deels) oplossen alleen al door er anders naar te kijken. Ik vind het een voorrecht dat ik mensen daarbij kan en mag helpen.

 

Kijk naar de toekomst

Het verleden heeft u onder andere gemaakt tot wie u bent, maar belangrijker is nog hoe u de toekomst in gaat. Daarom ben ik er geen voorstander van om onnodig in het verleden te wroeten, maar kijk ik samen met u naar hoe u verder kunt.

 

Begrip

U komt bij mij in behandeling wanneer het in uw leven minder met u gaat. U kunt alles bij mij kwijt, zonder dat ik iets gek of raar vind. Dat u zich in mijn praktijk welkom, gehoord en begrepen voelt om problemen te bespreken is belangrijk voor mij. Dan is er echt contact. Als u na een behandeltraject weer grip heeft op uw situatie en weer gesterkt verder kunt, doet mij dat goed. Dat geeft mij energie! Ik vind het prachtig dat ik een bijdrage kan leveren aan verandering.

Mijn ervaring

Ik heb ruim 25 jaar ervaring in de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg en heb de volgende registraties en kwalificaties:

  • Als Gezondheidszorgpsycholoog (Gz-psycholoog) geregistreerd in het BIG-register van het Ministerie van VWS onder nummer 29062397525.
  • Registratie Cognitief Gedragstherapeut ® VGCT bij de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve  therapieën (de VGCT)
  • Orthopedagoog Generalist bij de beroepsvereniging van pedagogen en onderwijskundigen (de NVO).
  • Lid van het NIP

Deze registraties staan garant voor kwaliteit van zorg, deskundigheid en zorgvuldigheid. Om de kennis bij te houden, lees ik vakliteratuur, bezoek symposia en congressen en volg ik cursussen. Daarnaast neem ik deel aan een intervisiegroep met collega’s.

 

Rita Nabi |Gz-psycholoog

Kaagkade 57-E
2725 AA Zoetermeer
Telefoonnummer: 079-3604 183
E-mail: contact@psycholoog-nabi.nl
BIG registratienummer: 29062397525
KvK nummer: 55373755

De praktijk is van maandag t/m vrijdag geopend. U kunt zich, met een geldige verwijsbrief van uw huisarts, telefonisch of via de mail aanmelden.